Pages

Welcome to anour Journal

Having fun enough with all the stuff on myspace,friendster, skype, or facebook??? Why not all of u just type my blog address n get know all about my frenz n myself...korang takyah pnat2 bace bende2 yg boleh mess up kan kepale korang ngn bace bende yg sarat marat,just turn to myblog n all about me n event yg ano arrangekan utk kwn2 sume.....


Blog ini adalah seratus-peratus idea asal anour dan tidak dicopy dari mana-mana sumber. Sebarang peniruan dari laman blog ini adalah tidak sah dan akan didenda(belanja anour minum cendol) hehe..

Monday, December 7, 2009

Kejadian Drastik !! Masyaallah...

Assalamualaikum, Frenziku

Cerita bemula semalam....
ano lpas blik klas ano tgu ibu kt pandan mewah sbb pnat sgt, dah x lrt nk jln kaki ke umah..
pastu ibu lak kate dia nk g ziarah nek mun(nenek belah ayah ano). ano pon kate oke ja... ktorg pon langsung ke sane. pastu ktorg duk kt uma nekmun smpai pkul 9. pastu ibu dah ajk balik dah, tpi ano n adik cam lambat2 kan je. ktorg tgah bluetooth lagu dari achu kami yg bernama NURUL FATIH BT GHAZALI.

Pastu tgu punye tgu punye tgu, dah pkul 10. ktorg pon grk laaa... baru nk masuk kete makcik ano ade call. die tanye dah tawu x kdai hardware pakcik ano tbakar?

Ktorg tperanjat n segere ke kdai die... ya allah !
sguh xdisangke sejam je sluruh bhagian kedai dia yg besar tu habes.
masyaallah....

bile aku dok diam2 baru aku sedar yang ade hikmahnye aku n adik aku lambat2kan balik dari uma nekmun td..
sebabnye kalu awal2 lagi ktorg dah balik umah, mesti ktorg dah smpai umah n kena kluar balik ke tmpat kjadian. kan pnat nk kuar uma dua tiga kali...

kesimpulannya, kejadian tu betol2 wat aku insaf kejap sbb kjadian tu mengingatkan aku pd pesan ibu aku.

"kalu Allah nk beri nikmat, sekejap je dia boleh bagi sesuatu nikmat kemewahan tu. tpi kalu Allah nk tarik balik pun sekejap je. sekelip mate je..." pesan ibu..

wassalam...

No comments: