Pages

Welcome to anour Journal

Having fun enough with all the stuff on myspace,friendster, skype, or facebook??? Why not all of u just type my blog address n get know all about my frenz n myself...korang takyah pnat2 bace bende2 yg boleh mess up kan kepale korang ngn bace bende yg sarat marat,just turn to myblog n all about me n event yg ano arrangekan utk kwn2 sume.....


Blog ini adalah seratus-peratus idea asal anour dan tidak dicopy dari mana-mana sumber. Sebarang peniruan dari laman blog ini adalah tidak sah dan akan didenda(belanja anour minum cendol) hehe..

Monday, March 2, 2009

Bedak sejuk? Ape benda tu?


Askum...

Untuk update kali ni anour nk cerita skit satu benda yg dlu nya selalu digunakan oleh org Melayu, tpi skrg ni dah dilupakan skit. 

Kalu dlu, sebut je benda ni mesty org dah tawu dah. Dah sinonim ngn masyarakat Melayu kite. Tpi skrg bile kite sebut je "bedak sejuk", remaje mesty akn angkat bahu and berkate,

" Ape tu?"..
haha.. :)

So, kali ni anour nak cite ckit ttg BEDAK SEJUK:

  • Terkenal dikalangan org2 dulu..
  • Elok utk memastikan kulit kite segar, halus n kurg minyak..
  • Murah je hargenye jika nak dibandingkan ngn produk Kosmetik yg laen..
  • Dibuat secara MANUAL.. Diulangi, secara manual taw...
  • Mudah digunakan.. Just campor air je..
  • best gune bedak sejuk ni taw, rase licin je muke.
Gamba budak ni adelah gamba pengguna Bedak Sejuk yang setia :


p/s: Hasil dari interview budak dlm gamba ni, die kate kulit die selicin sutera dah sekarang..


Utk memastikan keberkesanan BEDAK SEJUK, anour pun g la beli kat kdai n try sendiri. dan hasilnye cukup HEBAT !!

Gamba dibawah adelah bukti taw.. Jgn kate ano tipu pulak k?


1 comment:

Miss FaRRa said...

haha
lawak ar muke ano kai bedak sejuk..

keh3...
wt fara ketwa besr ar..

tp memg la bedak sejuk tu besh..
sejuk jer..
kn?