Pages

Welcome to anour Journal

Having fun enough with all the stuff on myspace,friendster, skype, or facebook??? Why not all of u just type my blog address n get know all about my frenz n myself...korang takyah pnat2 bace bende2 yg boleh mess up kan kepale korang ngn bace bende yg sarat marat,just turn to myblog n all about me n event yg ano arrangekan utk kwn2 sume.....


Blog ini adalah seratus-peratus idea asal anour dan tidak dicopy dari mana-mana sumber. Sebarang peniruan dari laman blog ini adalah tidak sah dan akan didenda(belanja anour minum cendol) hehe..

Thursday, February 12, 2009

Love is Great and Sometimes....

Love is great.
Betul and sangat tepat yang cinta amat hebat.
Pengertian cinta sangat besar n meluas..
Tapi,
Benar ke tanpa cinta kita tak berguna?
Mungkin ya,
&
Mungkin tak.
Sebenarnye cinta mmg hebat,
Tapi maksud cinta terbahagi kepada Dua..
Cinta antare Manusia ngn Manusia
&
Cinta antare Manusia n Pencipta.
Cinta yang hebat adalah
Cinta antare manusia dan pencipta.
Cinta yang takde batasan..
Kite boleh dapat cinta tue dengan dekatkan diri dengan-NYA,
Kuatkan iman/percaya pada-NYA.
InsyaAllah kite akan rase cintaNYA yang Maha ESA...
Cinta antare manusia ngn manusia pulak punya sempadan,
bole bergaduh,
bole bercerai,
bole hilang percaye,
bole syok kat org laen..
Isshhh x 3
mcm2 kan?

So,
The Conclusion is
Cinta dtg dan pergi,
Cinta TUHAN yang kekal abadi...



2 comments:

Miss FaRRa said...

hurm...

cinta pd mnusia ade mcm2 ragam..
cinta pd yg esa kekal abadi..

bgus2...
cmni la anak yg baek
huk3

GADES MERAH JAMBU said...

betul2 :D