Pages

Welcome to anour Journal

Having fun enough with all the stuff on myspace,friendster, skype, or facebook??? Why not all of u just type my blog address n get know all about my frenz n myself...korang takyah pnat2 bace bende2 yg boleh mess up kan kepale korang ngn bace bende yg sarat marat,just turn to myblog n all about me n event yg ano arrangekan utk kwn2 sume.....


Blog ini adalah seratus-peratus idea asal anour dan tidak dicopy dari mana-mana sumber. Sebarang peniruan dari laman blog ini adalah tidak sah dan akan didenda(belanja anour minum cendol) hehe..

Saturday, January 17, 2009

Poster Warna-warni Malaysia Design by Anour



This is the poster dat I design for Final Project subject Rekabentuk Grafik Dua. Konsepnya perlu diterapkan tiga kaum utame di Malaysia seperti Melayu, Cina n India. Elemen itu dpt dilihat dengan adanya imej orang melayu yg sedang berzapin, Gadis cina yang memakai Cheong Sam dan juga tarian Singa serta penggunaan imej tarian India untuk menggambarkan Kaum India.

Temanya yang juga warna-warni mendorong anour tuk gunakan background kertas yang menggambarkan bahawa poster ini hanya lah sebuah lukisan. Faktor itu dpt disokong lagi dengan penggunaan imej tangan manusia yang menggunakan berus lukisan.

So sorry kalu is not good enough, but please send ur kumen ,k...??
Syg korang lebih la...

1 comment:

chicky wicky said...

ano..

nice poster !!!
keep up the good work k.

erm.. kets bckground tu gune pe??
nmpk cm kets kajg jer..
huhu