Pages

Welcome to anour Journal

Having fun enough with all the stuff on myspace,friendster, skype, or facebook??? Why not all of u just type my blog address n get know all about my frenz n myself...korang takyah pnat2 bace bende2 yg boleh mess up kan kepale korang ngn bace bende yg sarat marat,just turn to myblog n all about me n event yg ano arrangekan utk kwn2 sume.....


Blog ini adalah seratus-peratus idea asal anour dan tidak dicopy dari mana-mana sumber. Sebarang peniruan dari laman blog ini adalah tidak sah dan akan didenda(belanja anour minum cendol) hehe..

Thursday, October 23, 2008

MOTIVASI : Cane Nak Hadapi Masalah

Hye Guys,
Im sorry coz today im quite moody. Lots of thing yg bmaen dlm otak anour ni. Sometimes bende ni maen ktuk2 kpale plak... Its hurt to think bout it... But i hve to face it wlau pe pon....
Sometimes org kate LIFE IS SUCKS, BUT WE STILL HAVE TOMOROW.., but its dat true yg kite still hve tmorow?? Mne tawu 3 mnit akn dtg kite kojol or accident ke,kan? Trus "KEMBALI".... mne kite ade esok kalu dat things happen.... am i right??
Kdg2 kite tlalu yakin yg esok msih ade ngn kite smpaikan kite tlalu wat hari ini ngn sambil lewa jew.. Adil ke kite ngn dri kite sndiri kalu camtu? Kite x adil sbnrnye... Kite sptotnye syg kan mase, syg kan diri sbb anything hppen diluar jangkaan kite. Kite perlu wat sehabes baek hari ini bgai hari esok kite da nk mati, n wat shabis baek esok umpame kite nk idop sribu thun lgi...
Thinking bout problem is one more thing yg pling mmbebankan. Kite x patot pkir kan mslh yg dtg, but kite kna pkirkan care bagaimane nk hadapi n selesaikan mslh yang dtg tue... Mybe korg kate ape la die ni mrepek x tentu hale, but cube korg dok diam2 n think it deeply... U will find dat my word its correct.....
Having a problem its also a GIFT u know... its a gift from ALLAH to test ur Iman... To test ur akidah, kepercayaan korang terhadapNYA.... Lgipon korang kna bsyukor sbb ALLAH msih syg kan korang sbb tu la die bgi mslah kat korang..... Jgn pkir bkan2 ttg ujian yg dtg, terima dgn hati tbuka n Wajah yang Terukir dgn Senyuman tanda korang Beriman....
RENUNG2KAN TAW

4 comments:

Anonymous said...

best nye......yaya suka lah..

Dean Shaari said...

hahaha,
you have a point
but seriously
org mmg kene tgk any problems from the bright site.
Take the positives not the negatives

ArrWulf said...

waa.. mmg berbaloi bace ape yg anour tuleh nie. But lagi satu, mesti kene ingat, Kite masih Muda, Jangan tension2 :P

Anonymous said...

weyh bgus siut ko adew blog sndri..
aku adew gak wat ckit2..tp x wat page pown..kalo ko nak anty aku post kat ko..so adew ariety ckit page ko..ok x?
-eez@busyuk-

ni die..

hidup tak mcam slalu yg korang nak..yg korang dpat..mcm aku..aku pown inginkan bnda yg indah muncul dlam hidup aku..tp
x sume yg jadi..yg pnting jgan ptus asa..aku pgang 2 jew..bg korang yg adew problem cam2..
jgan senang2 amek sume 2 jadi bnda besar..kung ada yg menyesal cam aku nie..
kalo nak dipikirkan hidup nie mcam x adil.ada mase kte kat ats..mungkin gak kat bwah..x pown kat tengah2
putaran roda..spe yg tau..bnda nak jadi..realiti perjlnan hidup..
korang sndri kna tntukan..kna corakkan..baru korg tau besh kew x idop nie..
mcam aku skung,menyesal x sudah..sndri cari msalah..2 yg mslah skung nie..
tinggi klcc x kan korang smpai kalo lpak kat dome jew..mampu dongak..tp x brani nak cpai..
mencecah awan yg lalu siang dan mlam..kukuh dan megah..
ibarat hrapan tinggi yg terletak kat puncak klcc..
hidup x bantu korang, x tolong aku gak kalo aku ngn korg jatuh..
yg ubah diri sndiri..diri korang dan jgak diri aku..
aku cuba mentafsirkan apa yang terdpat pada pndangn mata nyata menjadi maya..
mmpu menusuk hati dan kalbu menjadi sekmpulan usaha..
so lpak2 kat dome 2,wat2 la usha ats 2..
besh x besh dapt dok atas 2..
(nasihat aku 1 jew..dah smpai ats jgan bnuh diri suda la..kung aku syok2 keje,tau2 owg mati)